Tulaga Fa'ainisinia o le Ma'a e teu ai Malosiaga ile Fale

O le faʻateleina o tau o le malosi i Europa e le gata na taʻitaʻia ai le faʻateleina i le tufatufaina atu o le PV maketi, ae na faʻateleina ai foʻi le faʻatupulaia o le faʻaogaina o masini eletise fale.O le lipoti aVa'aiga Maketi a Europa mo le teuina o ma'a nofomau2022-2026lolomi e SolarPower Europe (SPE) maua ai e faapea i le 2021, e tusa ma le 250,000 masini e teu ai le malosi o le maa na faʻapipiʻiina e lagolago ai le malosi o le la i Europa.O le maketi i Europa e teu ai le malosi o le eletise ile 2021 na oʻo ile 2.3GWh.Faatasi ai ma lena, o Siamani o loʻo i ai le tele o maketi maketi, faʻamauina mo le 59%, ma o le malosi fou e teu ai le malosi o le 1.3GWh faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 81%.

Poloketi CdTe

O loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le faaiuga o le 2026, o le aofaʻiga faʻapipiʻiina o masini faʻapipiʻi eletise o le fale o le a siitia i le sili atu i le 300% e oʻo atu i le 32.2GWh, ma le numera o aiga o loʻo i ai le faʻaogaina o le eletise o le a oʻo atu i le 3.9 miliona.

Faiga e teu ai le malosi ile fale

I totonu o le fale e teu ai le malosi, o le malosi e teu ai le maa o se tasi lea o vaega autu.I le taimi nei, o maʻa lithium-ion o loʻo i ai se tulaga taua tele i maketi i le fanua o maʻa e teu ai le malosi o le fale ona o latou uiga taua e pei o le laʻititi laʻititi, mama mama ma le umi o le auaunaga.

 Ma'a e teu ai le malosi ile fale

I le taimi nei alamanuia maa lithium-ion, ua vaevaeina i le ternary maa lithium, lithium manganate maa ma lithium uʻamea phosphate maa e tusa ai ma mea lelei electrode.Mafaufau i le faʻatinoga o le saogalemu, taʻamilosaga ola ma isi faʻataʻitaʻiga faʻatinoga, o le lithium iron phosphate maʻa o loʻo avea nei ma taʻutaʻua i maa e teu ai le malosi o le fale.Mo fale lithium iron phosphate maa, o mea autu e aofia ai mea nei:

  1. gfa'atinoga saogalemu.I le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le fale e teu ai le malosi o le maa, e taua tele le faʻatinoga o le saogalemu.Pe a faatusatusa i le ternary lithium batini, lithium iron phosphate battery e maualalo, na o le 3.2V, ae o le vevela vevela o le mea e sili atu le maualuga nai lo le 200 ℃ o le maa lithium ternary, o lea e faʻaalia ai le lelei o le saogalemu.I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le atinaʻeina o tekinolosi faʻapipiʻi maa ma tekonolosi pulega o maa, o loʻo i ai le tele o le poto masani ma le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaogaina i le faʻaogaina atoatoa o le lithium iron phosphate maʻa, lea na faʻalauiloaina ai le lautele o le faʻaogaina o le lithium iron phosphate maa i totonu. le fanua o le teuina o le malosi o le fale.
  2. asuiga lelei i maa lead-acid.Mo se taimi umi i le taimi ua tuanaʻi, o maa i le vaega o le teuina o le malosi ma le faʻaogaina o le eletise e masani lava o maʻa taʻitaʻi-acid, ma o faiga faʻatonutonu tutusa na fuafuaina e faʻatatau i le laina eletise o maʻa taʻitaʻi-acid ma avea ma mea faʻavaomalo ma totonugalemu. tulaga,.I faiga uma maa lithium-ion, lithium iron phosphate ma'a i fa'asologa e sili ona fetaui lelei maa ta'ita'i-acid ma'a fa'aola eletise.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le voltage faʻaogaina o le 12.8V lithium iron phosphate maa e tusa ma le 10V i le 14.6V, ae o le malosi galue malosi o le 12V lead-acid batini o loʻo i le va o le 10.8V ma le 14.4V.
  3. Le soifua tautua umi.I le taimi nei, i totonu o maa faʻapipiʻi faʻapipiʻiina uma, o maa lithium iron phosphate e sili ona umi le taamilosaga o le olaga.Mai le itu o le taamilosaga o le olaga o le tagata taʻitoʻatasi, o le taʻitaʻi-acid maa e tusa ma le 300 taimi, o le lithium lithium e mafai ona oʻo atu i le 1000 taimi, ae o le lithium iron phosphate maa e mafai ona sili atu i le 2000 taimi.Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le gaosiga o gaosiga, le matua o le lithium replenishment technology, ma isi mea, o le ola o le lithium iron phosphate maa e mafai ona sili atu i le 5,000 taimi poʻo le 10,000 taimi.Mo oloa gaosi maa e teu ai le malosi i le fale, e ui o le numera o taamilosaga o le a ositaulagaina i se tulaga patino (o loʻo i ai foi i isi masini maa) e ala i le faʻateleina o le numera o sela taʻitasi e ala i fesoʻotaʻiga i le faasologa (o nisi taimi e tutusa), o le faaletonu o le tele-faasologa. ma le tele-parallel maa o le a toe faʻaleleia e ala i le faʻaogaina o tekinolosi faʻapipiʻi, mamanu oloa, tekinolosi faʻafefe vevela ma tekonolosi pulega paleni maa i se tulaga tele e faʻaleleia ai le ola tautua.

Taimi meli: Sep-15-2023